Työtapaturma tai ammattitauti

Jos sinua kohtaa työtapaturma (työssä tai työmatkalla) tai ammattitauti, huolehdi, että teette työnantajasi kanssa vahinkoilmoituksen työtapaturmavakuutusyhtiöön. Sen jälkeen alkaa tapaturman käsittely vakuutusyhtiössä. Toimistomme voi auttaa muutoksenhaussa, jos vakuutusyhtiön korvauspäätöksistä pitää valittaa.

Huom! Jos joudut liikennevahinkoon työmatkalla, korvausvastuussa ovat sekä liikennevahinko- että työtapaturmayhtiöt. Tästä aiheutuu usein “vitunmoinen sotku”. Selvitämme ammattitaidolla myös nämä asiat.

Valittaminen työtapaturma-asioissa

Työtapaturman sattuessa on paljon pelissä. Jos kyseessä on vammautuminen, joka johtaa työkyvyttömyyteen, voi kyse olla henkilön koko lopun eliniän toimeentulosta.

Työtapaturmissa vammautuneiden oikeudet vahingonkorvauksiin ovat usein mutkikkaita kysymyksiä, ja niissä tarvitaan oikeudellisen tietämyksen lisäksi myös lääketieteellistä asiantuntemusta. Etenkin työkyvyttömyyttä koskevat syy-yhteyskysymykset voivat olla hyvin vaativia.

Jos tarvitset vakuutusyhtiön päätöksen jälkeen ammattitaitoista lakimiespalvelua työtapaturman korvausprosessiin, olet oikeassa paikassa. Suomen Potilasvahinkoapu Oy:n lakimiehet ovat kokeneita ja ammattitaitoisia tapaturma-, potilasvahinko- ja muissa henkilövahinkoasioissa. Ajamme tällaisia asioita vankalla kokemuksella ja asiantuntemuksella työtapaturma-asioiden muutoksenhakulautakunnassa ja etenkin vakuutusoikeudessa, jossa asiat ratkaistaan käytännössä lopullisesti.

Useilla ammattiliitoilla sekä YTK:lla on jäsenilleen oikeusturvavakuutus, joka kattaa asianajokulut vakuutusoikeudessa. Selvitämme vakuutuksen kattavuuden asiakkaamme puolesta etukäteen.

Jos olet tyytymätön vakuutusyhtiön tai tapaturma-asioiden muutoksenhakulautakunnan päätökseen työtapaturma-asiassa, ota yhteyttä.

Lue lisää ja pyydä maksuton arvio palvelustamme