Liikennevahinko – henkilövahinko ja korvaus

Sattuiko sinulle liikenneonnettomuus? Liikennevahinko voi pahimmillaan olla paljon muutakin kuin kolhiintunutta peltiä – ikävimmissä tapauksissa seurauksena on vakava pysyvä henkilövahinko. Meillä Suomen Potilasvahinkoapu Oy:ssä on pitkä kokemus ja asiantuntemus liikennetapaturma-asioiden ajamisesta. Tavoitteemme on, että asiakkaamme saa oikeudenmukaisen korvauksen vahingostaan.

Liikennetapaturmien selvitys- ja korvausprosessi vankalla ammattitaidolla

Liikennevahingoissa vammautuneiden oikeudet vahingonkorvauksiin saattavat joskus olla mutkikkaita kysymyksiä, ja niissä tarvitaan oikeudellisen tietämyksen lisäksi myös lääketieteellistä asiantuntemusta.

Syy-yhteyskysymykset, etenkin työkyvyttömyyttä koskevat, voivat olla hyvin vaativia. Niissä voi olla kyse henkilön lopun eliniän toimeentulosta. Ajamme tällaisia asioita vankalla kokemuksella ja asiantuntemuksella liikenne- ja potilasvahinkolautakunnassa  ja tarvittaessa käräjäoikeuksissa ympäri Suomen. Autamme liikennevakuutusyhtiöiden korvauspäätöksistä valittamisessa.

Toimintatapamme liikennevahinkotapauksissa

Liikennevahinko, johon liittyy henkilövahinko, yhdistää aina lääketieteen ja lainsäädännön ja vaatii siksi lakimiehiltä vahvaa erikoisosaamista. Suomen Potilasvahinkoapu Oy on lukuisten toimintavuosiensa aikana kehittänyt tehokkaan ja huolellisen toimintatavan, joka huomioi niin asian vaativuuden kuin intressin suuruuden.

 • Selvitämme asiakkaan puolesta aina oikeusturvavakuutuksen kattavuuden ja hankimme kaiken tarpeellisen asiakirja- yms. aineiston.
 • Selvitämme asiakkaan oman näkemyksen lisäksi mahdollista aiempaa liikenne- ja potilasvahinkolautakunnan ratkaisukäytäntöä. Toimistollamme on mm. oma ratkaisuarkisto sekä runsaasti tietoa muista ratkaistuista liikennevahinkotapauksista.
 • Hyvin perustelluissa muutoksenhakukirjelmissä käymme läpi tapauksen kannalta olennaisimmat seikat.
 • Tarpeen mukaan, etenkin isomman intressin liikennevahinkotapauksissa konsultoimme asiantuntijalääkäreitä.
 • Toimistomme kirjelmissä esitetään aina sekä lääketieteellisesti että oikeudellisesti hyvin perusteltu kritiikki vakuutusyhtiön korvauspäätöksiin, asiantuntijalausuntoihin sekä vakuutusyhtiön vastineisiin.
 • Teemme tarkentavia kysymyksiä asiakkaallemme. Asiakas saa aina rauhassa tarkistaa ja kommentoida kaikki kirjelmäluonnokset, ja esittää niihin tarvittavia muutoksia.

Oikeudenkäynti liikennevahinkotapauksissa kannattaa vain harvoin

Suomessa liikennevahinko- ja muiden vakuutusasioiden vieminen kalliiseen ja aikaa vievään oikeuskäsittelyyn on kannattavaa vain täysin poikkeuksellisesti. Oikeudenkäyntiin liittyy aina huomattava kuluriski, koska hävinnyt osapuoli joutuu pääsääntöisesti korvaamaan myös vastapuolen oikeudenkäyntikulut.

Toimistollamme on syvällistä ja kattavaa ammattitaitoa ja kokemusta arvioida oikeudenkäynnin kannattavuutta tapauskohtaisesti, mitä useimmilla asianajajilla tai muilla lakimiehillä ei yleensä ole.

Mitä palvelumme maksaa?

Toimistollamme on 20 vuoden kokemus erilaisten tapausten selvittämisestä, ja hinta-laatusuhteemme on Suomen paras.

 • Kustannuksiet asiakkaalle jäävät aina kohtuullisiksi, sillä yleensä kaikkien vakuutusyhtiöiden kotivakuutuksen oikeusturvavakuutus kattaa pääosan kuluistamme.
 • Liikennevahingoissa myös kaskovakuutuksen oikeusturvavakuutus on käytettävissä.
 • Varmistamme aina vakuutuksen kattavuuden puolestasi etukäteen.
 • Vaativassa asiassa asiakkaalle maksettavaksi jäävä omakustannusosuus on yleensä noin 1.500 euroa, ja sen voi maksaa koroitta erissä.
 • Annamme etukäteen sitovan hinnan asiakkaan maksettavaksi jäävästä osuudesta.
 • Jos sinulla ei ole kotivakuutusta, niin voimme joissakin tapauksissa ajaa asiasi myös voitetusta intressistä jälkikäteen kuitattavalla palkkiolla, jolloin kulut jäävät toimistomme kannettaviksi, jos juttu hävitään.

Pyydä meiltä maksuton arvio liikennevahinkoasiastasi