Yksityistapaturmat – Tapaturma vapaa-ajalla

Yksityistapaturma on tapaturma, joka tapahtuu vapaa-ajalla. Tämä erottaa sen työtapaturmista, joissa korvausvastuu on pääsääntöisesti työnantajan vakuutusyhtiöllä. Oikeus korvauksiin määräytyy vakuutusehtojen perusteella, jotka vaihtelevat ja ovat joskus tulkinnanvaraisia.

Suomen Potilasvahinkoapu Oy:n tiimi koostuu kokeneista lakimiehistä ja lääkäreistä, joilla on vankka ammattitaito vapaa-ajan tapaturmien korvauksenhakuprosesseista.

Mikä on tapaturma ja miten se korvataan?

Tapaturma määritellään normaalisti jostakin ulkoisesta tekijästä aiheutuvaksi, yllättäväksi ja odottamattomattomaksi tapahtumaksi, joka aiheuttaa vamman tai sairauden.

Jokainen tapaturma on yksilöllinen ja yksityistapaturmissa vammautuneiden oikeudet vahingonkorvauksiin saattavat joskus olla mutkikkaita kysymyksiä. Lähes poikkeuksetta niissä tarvitaan oikeudellisen tietämyksen lisäksi myös lääketieteellistä asiantuntemusta.

Tapaturvavakuutusyhtiö on ensimmäinen taho, jonka puoleen kääntyä. Vakuutusyhtiön päätöksestä valittamisessa on kokenut lakiapu usein tarpeen. Esimerkiksi työkyvyttömyyttä koskevat syy-yhteyskysymykset voivat olla hyvin vaativia. Niissä voi olla kyse henkilön lopun eliniän toimeentulosta.

Apua vapaa-ajan yksityistapaturman korvaushakemukseen

Suomen Potilasvahinkoapu Oy on erikoistunut myös vapaa-ajan tapaturmiin. Ajamme vakuutusyhtiön päätöksen jälkeen yksityistapaturma-asioita vankalla kokemuksella ja asiantuntemuksella Finen vakuutuslautakunnassa sekä kuluttajariitalautakunnassa ja tarvittaessa käräjäoikeuksissa ympäri Suomen.

Työtapaturma-asiat ratkaistaan työtapaturma-asioiden muutoksenhakulautakunnassa ja vakuutusoikeudessa.

Mitä palvelumme maksaa?

Yleensä minkä tahansa vakuutusyhtiön kotivakuutuksen oikeusturvavakuutus kattaa suurimman osan toimistomme kuluista. Annamme aina tarkan hinta-arvion, kun olemme tutustuneet tapaukseesi.

Ota yhteyttä ja pyydä maksuton arvio.

Pyydä maksuton hinta-arvio!