Lisäkorvauksia yksityistapaturmasta hyvin perustellulla oikaisupyynnöllä 14.12.2023

Asiakkaallamme oli useita yksityistapaturmavakuutuksia, joista hän oli vuosia maksanut siis itse vakuutusmaksut. Hän loukkaantui vakavasti tapaturmassa saaden vaikean hermokiputilan, CRPS:n vasempaan käteensä. Vasen käsi on käytännössä toimintakyvytön.

Hän haki hänelle kuuluvia korvauksia eri vakuutusyhtiöistä. Korvaukset eivät kuitenkaan vastanneet hänelle todellisuudessa aiheutuvaa pysyvää haittaa.

Tällä kertaa saimme yhdestä vakuutusyhtiöstä noin 5.000 euron lisäkorvaukset pelkällä asiakirjapyynnön yhteydessä kirjoittamallamme lyhyellä oikaisupyynnöllä. Vakuutusyhtiö oli tutkinut asian tarkemmin ja korotti haittaluokkaa, kuten pitikin. Yhden vakuutusyhtiön osalta homma hoitui siis helpoimmalla mahdollisella tavalla.

Kahden muun vakuutusyhtiön kanssa sen sijaan joutunemme viemään asian FINEn vakuutuslautakuntaan. Asiakkaallamme sattuu olemaan vakuutuksissaan tavanomaista suuremmat vakuutusmäärät. Näissä tilanteissa vakuutusyhtiöt haluavat usein vähätellä vammojen vakavuutta, koska yhtiöiden korvausvastuut vahinkotilanteessa ovat suuret.

Kun käyttää erityisasiantuntijan lakiapua, niin joskus voi saada asianmukaiset korvaukset pienelläkin vaivalla.

 

Joni S.