Ethän sekoita meitä uusiin kokemattomiin yrittäjiin vakuutusongelmissasi 10.1.2024

Toimistomme, Potilasvahinkoapu, on ehdottomasti Suomen kokenein ja asiantuntevin lakipalveluita tuottava toimisto vakuutusongelmissa, etenkin potilasvahinko-, liikennevahinko-, lääkevahinko- ja tapaturma-asioissa. Meillä on jo yli 20 vuoden täysipäiväinen kokemus vakuutusasioiden hoitamisesta, ja pitkälti toistakymmentä vuotta useamman juristin voimin.

Meillä on alusta alkaen ollut apunamme omia asiantuntijalääkäreitä varmistamassa työmme lääketieteellisen laadun. Nykyisin meillä on 5 omaa asiantuntijalääkäriä, ja vakavissa asioissa teemme yhteistyötä myös professoritason lääkäreiden kanssa. Erityisesti neurologian alalla konsultoimme isoissa oikeusjutuissa professoreita, joilla on vuosikymmenten kliininen työkokemus, ja jotka ovat tehneet myös paljon tutkimustyötä.

Pitkäaikaisin oma asiantuntijalääkärimme on Risto Laitila, joka toimi aikoinaan YLE:n Akuutti- TV-ohjelmassa asiantuntija. Hän on poikkeuksellisen pätevä ja kokenut yleislääkäri.  Meillä on myös omana asiantuntijana erittäin kokenut neurologi Ari Saarinen.

Tuusulan käräjäoikeudesta saamani varatuomarin arvon jälkeen olin itse aikoinani yli 4 vuotta päätoiminen potilasvahinkolautakunnan lakimiesesittelijä sekä samalla sivutoimisesti liikennevahinkolautakunnassa ja myös kuluttajariitalautakunnassa vakuutusjaoston esittelijänä. Toimistomme muutkin lakimiehet ovat kaikki vakuutusasioissa kokeneita, luvan saaneita oikeudenkäyntiavustajia. Minulla ja lakimies Hanna Kaisa Heikkilällä on myös erittäin pitkä kokemus vapaaehtoistyöstä rikosten ja riitojen sovittelijoina Helsingin kaupungille. Tämä sovittelukokemus on edesauttanut meitä saamaan asiakkaillemme hyviä sovintoja myös vakuutusyhtiöiden kanssa.

Alalle on viime aikoina ilmaantunut uusia yrittäjiä, jotka ovat käytännössä suoraan kopioineet toimistomme toimintamallin. He markkinoivat myös sellaisilla sivustojen nimillä ja toiminimillä, jotka ovat tarkoituksellisesti helposti sekoitettavissa toimistoomme. Heillä on kuitenkin toimistoomme verrattuna vähäinen tosiasiallinen työkokemus vakuutusasioista.

On paljastunut varmuudella ainakin yksi tapaus, jossa asiakas on luullut ottaneensa yhteyttä meidän toimistoomme, mutta vahingossa antanut asianajotoimeksiannon toiselle, huomattavasti kokemattomammalle juristille. Onneksi väärinkäsitys selvisi ja keskeytimme asiakkaamme puolesta virheellisen toimeksiannon. Hoidimme hänen juttunsa huolellisesti ja ammattitaitoisesti, vieläpä edullisemmin kuin toinen juristi oli ilmoittanut hinnakseen.

Jos siis kohtaat vakuutusongelman, kannattaa siis olla tarkkana kuin porkkana, kenen juristin puoleen asiassaan kääntyy. Tällä saattaa olla ratkaiseva merkitys jutun menestymisen kannalta.

Joni S.