VAHINGONKORVAUSVAATEET VASTAAMOLLE

Toimistomme on saanut noin 80 yhteydenottoa tietomurron kohteeksi joutuneilta ihmisiltä. Toimistomme voi hoitaa pro bono eli maksutta alustavien vahingonkorvausvaatimusten lähettämisen Vastaamolle.

Käsityksemme mukaan Vastaamo on tietosuoja-asetuksen vastaisesti käsitellyt huolimattomasti arkaluonteisia henkilötietoja, mikä perustaa yritykselle vahingonkorvausvastuun niitä henkilöitä kohtaan, joiden tietoja on päässyt leviämään henkilörekisterin ulkopuolelle. Pystymme tässä vaiheessa ottamaan toimeksiantoja vastaan vain 19.11.2020 saakka. Sen jälkeen pohdimme uudelleen, onko toimistollamme mahdollisuus auttaa myös myöhemmin yhteyttä ottavia henkilöitä.

Mielestämme oikeus- ja ratkaisukäytäntöön perustuva määrällisesti perusteltu vaatimus loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä on 1.000-2.000 euroa niiden henkilöiden kohdalla, joiden tietoja ei ole julkaistu tor-verkossa. Niiden kohdalla, joiden tietoja on todisteellisesti julkaistu, voi vaatimus olla 5.000-10.000 euroa luokkaa, tapauksesta riippuen. Pohdimme vaatimusten määrät tapauskohtaisesti.

Pro bono -toimeksiantoon kuuluu Vastaamon mahdollisista vastauksista tiedottaminen toimeksiantajille. Toimeksiannot päättyvät siihen.

Toimistomme tiedottaa asioiden etenemisestä yleisellä tasolla mediassa.

Jokaisen kannattaa itse hakea Vastaamolta luvatut pienet kulukorvaukset. Niiden hakeminen ei kuulu toimeksiantoon.

ETENEMINEN

Mikäli haluat antaa maksuttoman toimeksiannon alustavan vahingonkorvausvaatimuksen esittämisestä Vastaamolle, pyydämme palauttamaan oheisen valtakirjan täytettynä 19.11.2020 mennessä.

Lataa valtakirja tästä

Valtakirja ja muut asiakirjat pyydetään lähettämään toimistollemme suoraan sähköpostitse (infopalvelu@potilasvahinkoapu.fi) tai tavallisessa kirjepostissa (Aleksis Kiven katu 20, 00500 Helsinki). Gmailista lähetettävät sähköpostit ovat suojattuja (toimistomme sähköpostipalvelin on Gmailissa). Muutoin löydät kotisivultamme ohjeet suojatun sähköpostin lähettämiseen: https://potilasvahinkoapu.fi/yhteystiedot/

Toimeksiantoa varten lähetä siis:

1. Valtakirja, lisää sen alalaitaan tilinumerosi, jolle Vastaamon tulee tilittää mahdolliset korvaukset.
2. Jos tietojasi on julkaistu verkossa, lähetä niistä mahdollisuuksien mukaan kuvakaappaukset
3. Jos olet joutunut tietomurron takia käymään psykologin, psykoterapeutin tai psykiatrin vastaanotolla, lähetä myös siitä kirjaukset (näillä voi olla merkitystä korvausvaatimuksen suuruuden kannalta).
4. Mahdollisia myöhempiä jatkotoimenpiteitä varten lähetä myös kotivakuutuksesi tiedot (vakuutusyhtiö ja sopimusnumero), jos sinulla tai muulla perheenjäsenelläsi on ollut kotivakuutus syyskuussa 2020.

Kaikki asiakirjat pyydetään lähettämään yhdellä kertaa. Juttujen suuren määrän takia emme valitettavasti pysty vastaamaan tiedusteluihin jokaiselle henkilölle erikseen.